top of page

U Ronjgima zasvirao cross-country

Mjesto koje je poznato po vrsnom kompozitoru većini ljudi, biciklistima budi drugačije osjećaje, naime u Ronjgima se godinama odvijala jedna od najzanimljivijih mtb utrka u hrvatskom kupu. Danas je početna stanica nekoliko enduro staza,a upravo ekipa BBK Team Rodea se pobrinula da se i cross-country vrati na velika vrata u to idilično mjesto rječkog zaleđa.

Staza je pripremljena od 0, krčeći i čisteći stare puteljke i nove dinamične prolaze u lijepoj šumici sa zemljanom podlogom, uz kratke dodatke makadamskih puteljaka. Osamdesetak vozača se nakon dva preskočena kola našlo na startu po lijepom zimskom vremenu, sunčnom i hladnom. Na kraju odvoženih pet krugova pobjeda je otišla u ruke mladog Anthony Bilića ispred Gregora Sikošeka i Aleksandra Mataruge. Najbrži kadet dana bio je mladi Carlo Jurišević iz BK Rijeke, Alen Tomašev iz BK Crikvenice bio je najbrži senior. Kod Master A je Gregor Sikošek (JB Team Novo Mesto) završio na najvišoj stepenici kao i Jože Vesel (KD PAPEŽ) u Masterima B i Giovanni Marassi (GS Azzida) u Masterima C. Jasmina Šarotar (BK Ciklus) bila je najbrža seniorka na stazi. Mladi Jure Rus (MBK sportR.si) pobjednik je u kategoriji do 13 godina kao i Filip Zupanič (KD Melamin) kod mladića do 15. godine.

U prvoj utrci dana na kraćoj stazi gdje su snage odmjerili mlađi bikeri pobjedu je osvojio Jurij Zupanič iz KD Melamina.


Recent Posts
bottom of page